pondělí 14. ledna 2013

Veganský kuskus

Tento recept vznikl improvizací aneb "co dům dal" a popravdě nám moc chutná :)

Ingredience:
  • kuskus (uvařený podle návodu)
  • dýně (600g)
  • půlka velké cibule
  • rajčatový protlak
  • sůl, koření směs bylinek, skořice
  • citronová šťáva
  • olivový olej

Postup:
Rozehřejte si troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C), oloupejte a vypeckujte dýni a nakrájejte jí na malé kostičky. Rozložte je na pečící plech, zalijte lehce olivovým olejem a posypte bylinkovým kořením. Dejte péct na cca 25 min a občas kostičky promíchejte a pootáčejte, ať se vám z jedné strany nepřesuší a nespálí.
Mezitím si Osmahněte na pánvičce cibulku dozlatova, přilijte trošku rajčatového protlaku a vody, přidejte skořici, ještě trošku bylinkového koření a sůl a nechte chvilku vařit.
Nakonec smíchejte směs s dýní, zakapejte šťávou z citronu a podávejte s kuskusem...


Pokud vám nějaký kuskus zbude a nebudete vědět co s ním, úplně jednoduše do něj můžete zamíchat čerstvě pražené solené arašídy a uvidíte, jak se po něm zapráší! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat