čtvrtek 25. října 2012

Banana bread


Kdo nikdy v Anglii neochutnal Banana bread, jakoby tam ani nebyl- tenhle výborný zákusek je na "ostrově" velmi oblíbený a navíc snadný na upečení!


Ingredience:

  • 175g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • půl lžičky jedlé sody
  • půl lžičky soli
  • 125g másla
  • 150g cukru
  • 2 velká vejce
  • 4 mlé, hodně zralé banány (o váze cca 300g bez šlupky)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100g čokolády na vaření/ 100g rozinek namočených v rumu, 60g nasekaných vlašských ořechů (jak, kdo má rád- u nás se uchytila čokoláda :)


Postup:
Předehřejte si troubu na 170°C.
V jedné misce smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl a nechte stranou, zatímco si do druhé (větší) mísy dejte cukr a rozpuštěné máslo. Zamíchejte a nechte cukr trošku rozpustit v másle. Pak přidejte vejce, rozmačkané banány (opravdu by měly být hodně zralé- s téměř celou slupkou hnědou a hezky měkké) a vanilkový extrakt a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte na drobno nasekané kousky čokolády a směs s moukou z druhé misky.
Nalijte těsto do hluboké formy a dejte péct na hodinu a čtvrt.

Z vlastní zkušenosti radím zkontrolovat důkladně (třeba špejlí), jestli je chléb dobře upečený, protože můj první banana bread skončil v koši právě kvůli tomu, že i po hodině a čtvrt v troubě byl uvnitř pořád napůl syrový. Takže jsem nakonec u dalšího prodloužila dobu pečení na hodinu a 25 minut...
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat