čtvrtek 18. října 2012

Tipy, co dělat s dětmi


Když jsem se rozhodovala, jestli vyjet jako au-pair nebo ne, moje největší dilema bylo, jestli zvládnu zkrotit děti a zabavit je. Nikdy předtím jsem totiž neměla moc příležitost trávit s dětmi tolik času.


Naštěstí se ukázalo, že to není vůbec nic těžkého- děti nad 11 let tu většinou chodí do internátní školy, takže doma jsou jen o víkendech (kdy mám volno) a ty menší mají zas obvykle spoustu odpoledních aktivit ve škole, takže na hraní doma pak už bohužel moc času nezbývá...

Nicméně, když nějaký volný čas na hraní máte, je dobré být připravená a mít po ruce vždy nějakou činnost, protože děti, jak je známo, jsou pořád akční a nerady se nudí.

Činnosti, které baví Maddie (8let):

  • koukání na televizi (x stupeň rozvíjení jejích dovedností= 0)
  • vyrábění šperků z korálků a fima - dejte malé princezně do ruky provázek/ drátek a pár lesklých korálků a máte o zábavu postaráno min na 2 hodiny ;)
  • na prodavače - když už máte šperky hotové, můžete je zkusit prodat! Nechte dítě ať si zahraje na opravdového prodavače/odborníka, který vám nejlépe poradí, jak zkombinovat šperky s oblečením atd.
  • malování - zkuste oživit její obrazy tím, že je ozdobíte např: mušličkami, korálky, kamínky apod. Nebo třeba rovnou malovat na oblázky... možností je nespočet, hlavně pak nezapomeňte každé dílko řádně ocenit a vystavit někde na čestném místě! ;)
  • truth or dare - oblíbená hra na pravdu nebo úkol (vhodné jen pokud vám nevadí pobíhat po zahradě a přitom vydávat prapodivné zvuky a různě sebou klátit..:D)
  • hra na vizážistky - není žádnou novinkou, že malé holky baví vytvářet druhým na obličeji oční stíny velikosti monoklu a tváře, za které by se nemusela stydět ani Marfuša :D ale věřím, že po pár pokusech budu opravdu "beautiful"..:) a nezapomeňte na oplátku udělat make-up zas jí!
  • cvičený delfín - pokud máte k dispozici bazén, asi nejzábavnější hra je na trenéra (vy) a cvičeného delfína (dítě). Postupně do vody házejte různé předměty a nechte svého cvičeného delfína, ať vám je přinese- v různém pořadí/ poslepu/ co nejrychleji/ + dotknout se stěny apod. a vždy svého delfínka na konci odměňte čerstvou rybou ;)
  • říkanky a jazykolamy - to je asi jediné čtení, co Maddie opravdu baví- knížky Dr. Seusse


jestli máte nějaké vlastní osvědčené aktivity, prosím pište do komentářů, ráda pro Maddie připravím zas něco nového :)

Žádné komentáře:

Okomentovat