čtvrtek 25. října 2012

Tortilla

Chuť Španělska už pronikla i k nám do kuchyně, tak přidávám náš oblíbený (tj.jednoduchý + rychlý + chutný ;) recept na Tortillu.


Ingredience (na 1 omeletu):

  • 2 střední brambory
  • 3 vejce
  • půlka cibule
  • sůl, pepř, olej na smažení






Postup:
Oloupejte si brambory, nakrájejte je na tenké plátky a osolte.
Rozehřejte si na pánvi olej a vložte plátky brambor, které necháte restovat na velkém plameni do té doby, než budou zlatavé (cca 10- 15 min). Pozn.: Rozhodně nešetřete olejem- zbytek se pak dát slít a znovu použít, ale je třeba mít na pánvi dostatek oleje, aby se vám brambory nepřipálili!
Chvilku po bramborách nasypte na pánev také na drobno nakrájenou cibuli a za občasného míchání nechte zesklovatět, ale ne úplně zhnědnout.
Pak brambory s cibulí sundejte z ohně a sceďte do nějaké nádobky přebytečný olej.
Mezitím si v misce rozkvedlejte vejce a ochuťte solí a pepřem. Přidejte brambory s cibulí a směs zamíchejte.
 Znovu si rozehřejte plotýnku (tentokrát už ne tolik, já to dávám tak na půlku), dejte na pánev trochu zbylého oleje a nalijte připravenou směs na omeletu.
Přikryjte pánev pokličkou a nechte pracovat do doby, než vám vajíčka ztuhnou natolik, že bude možné omeletu obrátit (radím překlopit pomocí talíře, aby se vám nerozpadla) a dodělat dozlatova i na druhé straně.

Žádné komentáře:

Okomentovat