sobota 9. února 2013

Aloo Gobi

Další ze série rychlých a snadných indických receptů, tentokrát s květákem (gobi)...

Potřebujeme:
  • 1 květák, rozdělaný na drobné růžičky
  • 4 velké brambory (nebo 8 malých)
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česneku (nebo nejlépe česnekovou pastu)
  • kousek zázvoru (přibližně stejně velký jako česneky dohromady)
  • lžička garam masala koření
  • 2 lžičky kurkumy, chilli, drceného kmínu a koriandru
  • sůl, olej na smažení
Postup:
Oloupejte si brambory a nakrájejte na kousky.
Rozehřejte si v hluboké pánvi olej, osmahněte na něm cibulku a přidejte rozmačkaný česnek/česnek. pastu a rozmačkaný zázvor (výhodou je, když máte i zázvorovou pastu) a za stálého míchání restujte cca další minutu.
Poté přisypte brambory a vařte dokud nejsou poloměkké (po chvilce smažení je můžete podlít troškou vody a přikrýt pokličkou.
Dále přidejte květák a kurkumu a sůl dle chuti, podlijte vodou a nechte pár minut podusit. Pak ochuťte zbytkem koření, vařte do změknutí brambor, teď už bez pokličky, aby se vám vypařila část vody a směs zhoustla.
Nakonec ještě můžete ozdobit čerstvým koriandrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat