čtvrtek 21. února 2013

Samosa

Další indický recept, tentokrát sice trošku časově náročnější, ale určitě stojí za to vyzkoušet!

Ingredience- těsto:
2 hrnky hladké mouky
1/2 lžičky soli
6 lžic oleje (já použila olivový)
8-10 lžic vody 

Náplň:
5 středních brambor
1 středně velká cibule (nakrájená nadrobno)
200g zeleného hrášku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1 lžička koriandru, celého kmínu, koření garam masala a chilli
sůl a olej na smažení

Postup:
Smíchejte ve větší míse mouku a sůl, přidejte olej a míchejte, dokud se vám nezačne tvořit taková "drobenka". Pak pomalu přilívejte vodu a hněťte vzniklé těsto po dobu min 10 minut. Nakonec ho potřete olejem, přikryjte utěrkou a nechte půl hodinky odpočinout.

Mezitím si můžete připravit náplň:
Uvařte brambory ve šlupce, sceďte, po vychladnutí oloupejte a pokrájejte na kostičky.
V hluboké pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku dozlatova. Přidejte hrášek, zázvor, brambory, koření a sůl a za stálého míchání nechte vařit další 3-4 minuty. 

Když máte směs hotovou a těsto odležené, tak ho ještě jednou prohněťte a rozdělte na přibližně 10 malých koulí. Ty rozválejte na tenké placičky, které pak rozkrojíte vejpůl. Na jednu půlku naložte připravenou směs (přibližně 2 a půl lžíce- aby se vám pak kapsa neprotrhla) a obě půlky pak slepte dohromady, můžete si přitom pomoct troškou vody.

V hluboké pánvi si rozehřejte dostatek oleje a smažte samosy z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé. Nakonec pomocí ubrousků odsajte přebytečný tuk.


Žádné komentáře:

Okomentovat