Výborné bezmasé jídlo, které se u nás těší neustálé oblibě!
Ingredience:
- sójový granulát
- 3 rajčata
- 1 červená paprika
- 1 plechovka červených a plechovka bílých fazolí
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule
- (zeleninový vývar)
- (červená chilli paprička)
- chilli koření, sůl a pepř
Uvařte sójový granulát podle návodu v zeleninovém vývaru (lze i bez něj).
Rajčata a papriku si nakrájejte nadrobno, stejně tak cibuli s česnekem.
Když máte sojové maso hotové, rozehřejte si v hluboké pánvi olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem. Přidejte maso, fazole a rajčata a nechte vše chvilku orestovat. Poté zalijte vodou, okořeňte podle chuti a nechte za občasného míchání podusit, dokud nejsou fazole měkké.
Nakonec přidejte papriku (popř. i chilli papričku) a duste vaše chilli con carne dalších cca 5 minut do zhoustnutí omáčky. Popřípadě lze zahustit i kukuřičnou moukou rozmíchanou ve studené vodě.
Žádné komentáře:
Okomentovat