pondělí 4. února 2013

chilli con carne... bez carne :D

Výborné bezmasé jídlo, které se u nás těší neustálé oblibě!

Ingredience:
  • sójový granulát
  • 3 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka červených a plechovka bílých fazolí
  • 5 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • (zeleninový vývar)
  • (červená chilli paprička)
  • chilli koření, sůl a pepř
Uvařte sójový granulát podle návodu v zeleninovém vývaru (lze i bez něj).
Rajčata a papriku si nakrájejte nadrobno, stejně tak cibuli s česnekem.

Když máte sojové maso hotové, rozehřejte si v hluboké pánvi olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem. Přidejte maso, fazole a rajčata a nechte vše chvilku orestovat. Poté zalijte vodou, okořeňte podle chuti a nechte za občasného míchání podusit, dokud nejsou fazole měkké. 

Nakonec přidejte papriku (popř. i chilli papričku) a duste vaše chilli con carne dalších cca 5 minut do zhoustnutí omáčky. Popřípadě lze zahustit i kukuřičnou moukou rozmíchanou ve studené vodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat