Pro inspiraci, co chutného na pizzu, přidávám naše 2 nejoblíbenější kombinace...
těsto:
- 1/2 kg hladké mouky
- 1 lžíce olivového oleje a soli
- 1 kostka droždí/ 1 pytlík sušeného droždí
- 2,5 dl vlažné vody
- špetka cukru (když vám jako mně těsto ne a ne nakynout)
podklad:
- rajčatový protlak
- oregano
- olivový olej
- sůl
verze č.1: rajčata + žampiony + olivy
verze č.2: cibule + česnek + papriky (zelená, žlutá, červená nebo kapie- ty jsou snad ještě lepší) + olivy
Jak na to:
Ve větší míse smíchejte ingredience na těsto (vodu přilívejte pomalu až na konec) a hněťte vzniklé těsto po dobu cca 10 min. Poté ho přendejte do moukou vysypané nádoby, přikryjte utěrkou a nechte v teple odpočívat zhruba tři čtvrtě hodiny.
Mezitím si můžete připravit, čím pizzu ozdobíte- rajčata, žampiony, olivy, česnek, papriky- vše na kolečka a na plátky, jen cibulku krájím na drobno.
Také máte čas umíchat si "pesto", kterým těsto potřete. Přesné množství jednotlivých složek směsi vám, bohužel, nepovím- míchám to vždycky tak nějak od oka, aby mi ve výsledku vznikla kaše konzistence tak akorát na potírání. ;)
Když vám vykyne těsto, rozdělte si ho na půl a z každé půlky vyválejte tenoučké kolo (v mém případě spíše oválo-čtverec) s lehce vyvýšenými okraji. Přesuňte váš výtvor opatrně, ale rychle na plech vystlaný pečícím papírem/ potřený olejem, pomažte těsto směsí protlaku, olejem a ozdobte, čím máte rádi a dejte do trouby na 200°C na cca 15 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat