úterý 19. února 2013

rajma chana

Tak tohle je vysloveně recept ála Babica: ...Když nemáte fazole, dejte tam cizrnu! :D k radosti všech strávníků bylo nakonec jídlo nejen poživatelné, ale dokonce velmi chutné! :)

potřebujeme:
1 plechovku červených fazolí a cizrny (nebo odpovídající množství uvařených luštěnin)
1 lžičku celého kmínu
2 středně velké cibule
6 stroužků česneku
2-3 cm dlouhý kousek zázvoru
2 velká rajčata
2 lžičky koriandru
1 lžička drceného kmínu, chilli a garam masala koření
1/4 lžičky kurkumy
sůl

Jak na to:
Cibuli si nakrájejte nadrobno, česnek a zázvor rozmačkejte a rajčata pokrájejte na malé kostičky.
V hluboké pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm celý kmín po dobu cca půl minuty. Pak přidejte cibuli, kterou nechte smažit dokud nezměkne.
Dále přidejte česnek a zázvor a snažte další 2 minutky. Poté přijde na řadu zbytek koření a rajčata a zase nechte chvilku smažit.
Nakonec přisypte fazole a cizrnu, zalijte 3 hrnky teplé vody, osolte a nechte vařit, dokud nebudou luštěniny měkké (přibližně 10-15 min). Pak je ještě můžete lehce rozmačkat, čímž směs hezky zahustíte.
Podávejte s rýží nebo pita chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat